צריכים שולחנות שוק לאירוע שלכם? השאירו פרטים או התקשרו: 0509992080

אוכל גרוזיני לאירועים

לירן יושעי - כותב התוכן באתר

המטבח הגרוזיני (או גיאורגי) ידוע כאחד מן המטבחים הכי טעימים  ומיוחדים שיש. 

אם עד עכשיו הייתם צריכים לנדוד לכל מיני פינות חמד או להסתפק באוכל קפוא שהוכן מראש, יש לנו חדשות מעולות! מהיום אתם יכולים להזמין מהשפים של Chef4U אוכל גרוזיני איכותי, טרי ובעיקר אותנטי ולאסוף אותו ממגוון נקודות חלוקה ברחבי הארץ.

חצפורי

קצת על אוכל גרוזיני

הנציג המוכר ביותר של האוכל הגרוזיני הוא החצ'פורי, מעין לחם אפוי בצורת סירה עם תערובת גבינות מסורתית וביצה באמצע.

אבל יהיה זה לא הוגן להשאיר את החצ'פורי לבדו. המטבח הגרוזיני מציע גם לא מעט מאפים נוספים כמו הצ'אדי (מאפה תירס) והלויבואני (מאפה במילוי שעועית).

אם אתם מעדיפים מאפים קצת פחות מאתגרים, יש לכם את השותי שהוא למעשה הלחם שממנו מורכב החצ'פורי (ומתאים לטבעונים) ואת הלוואשי, שהוא לחם חיטה עגול אותו אופים בתנור ייחודי.

צורצחלה

לאוהבי הבשר

למרות שאצל הגרוזינים תוכלו למצוא כיסוני בשר (או גבינה) בשם צ'יבורקי וגם קופאטי, שהיא נקניקיה מעושנת, ה"ספציאליטה" הוא ללא ספק תבשילי קדרות הבשר שמתאימות מאוד למזג האוויר המקומי בגאורגיה וגם לימי החורף אצלנו.

לדוגמה, צ'אנאחי הוא תבשיל בשר המתבשל יחד עם חצילים עגבניות ושום, חרצ'ו הוא מרק בשר המבוסס על תבלינים מיוחדים כמו תערובת "חמלי סוני".

ואגב, אם אתם בקטע של אתגרים, אולי תרצו לטעום את ה"חשלאמה", שהוא תבשיל כבש עם בירה בבישול ארוך. יש גם את ה"חאשי", שהוא מרק מרגלי פרה ובמקור שותים אותו עם קצת וודקה…

מי שחובב ממולאים, יוכל למצוא את הפלפל הממולא הקלאסי, אבל גם חציל ממולא בוורסיה מפתיעה למדי עם ממרח אגוזים ורימונים.

מלית תרד וסלק

ונעבור לקינוחים

יש כאלו שיגידו שכל עדה נמדדת בעיקר בקינוחים שלה, ולגרוזינים יש שני קינוחים ידועים במיוחד:

צ'ורצ'חלה – קינוח לא שגרתי שעשוי מפס ארוך של אגוזי מלח טבולים בדבש ענבים ("דבס").

גוזינאקי – קינוח שמורכב מאגוזי מלך מקורמלים שלאחר מכן טוגנו בדבש או סירופ סוכר. מעט דומה לחטיפי השומשום והבוטנים שאתם מכינים בבית.

חציל ממולא מלית אגוזים ותרד

ומה עם שתייה?

הגאורגיים מאוד אוהבים לשתות, אבל גם בגזרה הזו יש כמה הפתעות בלתי שגרתיות. לדוגמה, מי הסודה "בורג'ומי" שהם שותים ידועים בכל העולם בשל הערוץ בעל אותו השם ממנו הם נובעים, אבל הם נוהגים להוסיף להן גם תבלינים כמו טרגון (שטעמו מזכיר את האניס).

יישנם גם לא מעט יינות גרוזינים והמסורת היא להכין אותם בבית ולשמור בחביות, אך אלו המיובאים לארץ אינם כשרים. במקום זאת אנחנו נשמח לספק לכם במקום בר אלכוהול כשר לחלוטין עם מבחר מעולה של יינות.

קייטרינג גרוזיני

מעוניינים באוכל גרוזיני אותנטי וטעים,  ל-ChefU תפריט קייטרינג גרוזיני עשיר ומגוון שהוא הדבר הכי קרוב שתוכלו למצוא לטיול בגאוגריה. ניתן להזמין מאתר Chef4U דרך כל אחת מהרשתות החברתיות, המייל או פשוט להתקשר לטלפון 055-9992080.

פטריות אפויות עם גבינה גרוזינית

מה היה לנו עד עכשיו?

לירן יושעי - כותב התוכן באתר

אודות כותב המאמר לירן יושעי

לירן יושעי – ביום: כותב תוכן בתחומי: הקולינריה, שולחן שוק, אוכל ושתייה לאירועים, מעצב גרפי ומבקר קולנוע וטלוויזיה. בלילה: נשוי ואב לשניים, תקוע באייטיז ואספן בובות בלתי נדלה.

לקוחות ממליצים

ביקורות

צור קשר

שלח הודעה
היי כאן הווצאפ של חברת chef4u!
יש לך שאלה?
נשמח לענות :)
דילוג לתוכן